Seizoen 2022 afgesloten

Het seizoen 2022 is afgesloten. Sinds een aantal jaren hebben we zowel de Vleermuisbunker als Rijksdorp open kunnen stellen. Niet alleen op de gebruikelijke zaterdagen maar ook op een aantal woensdagmiddagen. Hoewel niet altijd uitverkocht hebben we dit seizoen toch ruim 1.500 bezoekers mogen ontvangen. De open bunker dag, dit jaar in Rijksdorp, was een groot succes. Veel bezoekers hebben een voorproefje gekregen door middel van een korte rondleiding. We zijn blij dat we veel van deze bezoekers terug hebben gezien voor een volledige rondleiding.

Helaas zijn wij, in navolging van de rest van de Gemeente Wassenaar, niet bij de open monumentendag open geweest. Wij hopen dit volgend seizoen wel te kunnen. Ook dit jaar was de samenwerking met de gidsen en Staatsbosbeheer weer uitstekend. En wij verheugen ons al op het volgende seizoen.

Voor boekingen kunt u vanaf medio april 2023 weer terecht op https://www.bunkersinwassenaar.nl/openingstijden/ of https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/de-vleermuisbunker-bij-wassenaar voor de Vleermuisbunker en https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hollands-duin/ontdek-de-bunkers-van-rijksdorp voor Rijksdorp. Graag tot ziens!

Voor volgend seizoen staan natuurlijk de opstelling van beide complexen weer op het programma. Of wij dan de extra rondleidingen kunnen handhaven is afhankelijk van nieuwe gidsen. Wij roepen dan ook mensen (natuurlijk vrouwen en mannen) op om zich te melden. Heb je belangstelling voor geschiedenis van de, 2e wereldoorlog en de koude oorlog, of wil je deze leren, neem dan contact met ons op. De hoeveelheid tijd die je er in moet steken bepaal jezelf.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *