Het is vanaf nu weer mogelijk om de rondleidingen voor de Vleermuisbunker en Rijksdorp voor het seizoen 2024 weer te boeken

De rondleidingen  kunt u, om zeker te zijn van deelname, boeken via de website van Staatsbosbeheer.

Voor de vleermuisbunker:  boeken vleermuisbunker

Voor Rijksdorp: boeken Rijksdorp

Hier kunt u ook de datum en tijd kiezen.

Voor rondleidingen op andere dagen en tijdstippen en voor groepen, neemt u contact op met: Staatsbosbeheer Hollands Duin via

Zaterdag 25 mei is De vleermuisbunker gesloten. Rijksdorp is wel open in verband met open bunkerdag. Hiervoor kunt u niet reserveren. Meer info hierover op de website van open bunkerdag.

 

Seizoen 2023 afgesloten

Het seizoen 2023 is afgesloten. Ook dit jaar hebben we zowel de Vleermuisbunker als Rijksdorp open kunnen stellen. Niet alleen op de gebruikelijke zaterdagen maar ook op een aantal woensdagmiddagen. Hoewel niet altijd uitverkocht hebben we dit seizoen toch bijna 1.700 bezoekers mogen ontvangen. De open bunker dag en open monumenten dag , dit jaar beiden in Rijksdorp, waren een groot succes. Veel bezoekers hebben een voorproefje gekregen door middel van een korte rondleiding. We zijn blij dat we veel van deze bezoekers terug hebben gezien voor een volledige rondleiding.

Ook dit jaar was de samenwerking met de gidsen en Staatsbosbeheer weer uitstekend. En wij verheugen ons al op het volgende seizoen. Ook de deelname aan de Erfgoedtafel Atlantikwall van de provincie Zuid Holland en het Platform Atlantikwall Zuid Holland is plezierig en leerzaam.

Voor boekingen kunt u vanaf medio april 2024 weer terecht op:  https://www.bunkersinwassenaar.nl/openingstijden/ of https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/de-vleermuisbunker-bij-wassenaar voor de Vleermuisbunker en https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hollands-duin/ontdek-de-bunkers-van-rijksdorp voor Rijksdorp. Graag tot ziens!

Of wij de extra rondleidingen kunnen handhaven is afhankelijk van nieuwe gidsen. Wij roepen dan ook mensen (natuurlijk vrouwen en mannen) op om zich te melden. Heb je belangstelling voor geschiedenis van de, 2e wereldoorlog en de koude oorlog, of wil je deze leren, neem dan contact met ons op. De hoeveelheid tijd die je er in moet steken bepaal jezelf.

Vleermuisbunker gesloten, Rijksdorp nog tot eind oktober te boeken

Vleermuisbunker gesloten, Rijksdorp nog tot eind oktober te boeken. Na een zeer druk seizoen is de Vleermuisbunker per 1 september gesloten voor bezoekers. De Vleermuizen kunnen weer van hun welverdiende rust genieten. Meer dan 500 mensen hebben de Vleermuisbunker bezocht. Rijksdorp is nog te bezoeken tot eind oktober. U kunt dit elke zaterdag doen, onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer om 11.00 uur. Voor boekingen: Boeken Rijksdorp

Vleermuisbunker nog een maand te bezoeken!

Nog één maand is de Vleermuisbunker dit seizoen, te bezoeken. U kunt de rondleiding nog boeken tot eind augustus daarna gaat de bunker weer terug naar de Vleermuizen. Wees er snel bij: het aantal nog beschikbare plaatsen is beperkt. Bezoek mogelijk op 10.00, 12.00 en 14.00 uur. Meer info op: https://www.bunkersinwassenaar.nl/openingstijden/ of rechtstreeks boeken bij Staatsbosbeheer op: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hollands-duin/de-vleermuisbunker-bij-wassenaar.

Rijksdorp blijft open tot eind oktober. Bezoek mogelijk op zaterdag om 11.00 uur en in augustus ook op woensdag ook om 14.00 uur. Meer info op:  https://www.bunkersinwassenaar.nl/openingstijden/  of rechtstreeks boeken bij Staatsbosbeheer op: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hollands-duin/ontdek-de-bunkers-van-rijksdorp.

Voor rondleidingen op andere dagen en tijdstippen en voor groepen, neemt u contact op met: Staatsbosbeheer Hollands Duin via: 

 

Rondleidingen Vleermuisbunker en Rijksdorp voor 2023 weer te boeken!

Het is vanaf nu weer mogelijk om de rondleidingen voor de Vleermuisbunker en Rijksdorp voor het seizoen 2023 weer te boeken

De rondleidingen  kunt u, om zeker te zijn van deelname, boeken via de website van Staatsbosbeheer.

Voor de vleermuisbunker:  boeken vleermuisbunker

Voor Rijksdorp: boeken Rijksdorp

Hier kunt u ook de datum en tijd kiezen.

Voor rondleidingen op andere dagen en tijdstippen en voor groepen, neemt u contact op met: Staatsbosbeheer Hollands Duin via

Zaterdag 3 juni is De vleermuisbunker gesloten. Rijksdorp is wel open in verband met open bunkerdag. Hiervoor kunt u niet reserveren. Meer info hierover op de website van open bunkerdag.

 

Seizoen 2022 afgesloten

Het seizoen 2022 is afgesloten. Sinds een aantal jaren hebben we zowel de Vleermuisbunker als Rijksdorp open kunnen stellen. Niet alleen op de gebruikelijke zaterdagen maar ook op een aantal woensdagmiddagen. Hoewel niet altijd uitverkocht hebben we dit seizoen toch ruim 1.500 bezoekers mogen ontvangen. De open bunker dag, dit jaar in Rijksdorp, was een groot succes. Veel bezoekers hebben een voorproefje gekregen door middel van een korte rondleiding. We zijn blij dat we veel van deze bezoekers terug hebben gezien voor een volledige rondleiding.

Helaas zijn wij, in navolging van de rest van de Gemeente Wassenaar, niet bij de open monumentendag open geweest. Wij hopen dit volgend seizoen wel te kunnen. Ook dit jaar was de samenwerking met de gidsen en Staatsbosbeheer weer uitstekend. En wij verheugen ons al op het volgende seizoen.

Voor boekingen kunt u vanaf medio april 2023 weer terecht op https://www.bunkersinwassenaar.nl/openingstijden/ of https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/de-vleermuisbunker-bij-wassenaar voor de Vleermuisbunker en https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hollands-duin/ontdek-de-bunkers-van-rijksdorp voor Rijksdorp. Graag tot ziens!

Voor volgend seizoen staan natuurlijk de opstelling van beide complexen weer op het programma. Of wij dan de extra rondleidingen kunnen handhaven is afhankelijk van nieuwe gidsen. Wij roepen dan ook mensen (natuurlijk vrouwen en mannen) op om zich te melden. Heb je belangstelling voor geschiedenis van de, 2e wereldoorlog en de koude oorlog, of wil je deze leren, neem dan contact met ons op. De hoeveelheid tijd die je er in moet steken bepaal jezelf.

Vleermuisbunker gesloten

De bezoekmogelijkheid aan de Vleermuisbunker is voor dit seizoen afgesloten. We zijn van juni t/m augustus open geweest en hebben meer dan 500 bezoekers mogen ontvangen.

Nu is het complex weer het domein van de vleermuizen die tot en met mei 2023 weer van hun rust kunnen genieten. Natuurlijk kunt u het complex Rijksdorp tot 1 november nog bezoeken

 

Vleermuisbunker gaat bijna sluiten

Vleermuisbunker gaat bijna sluiten

Er is nog plek bij de laatste excursies van dit jaar
Wie deze dagen via de Wassenaarse Slag richting het strand rijdt, loopt of fietst, zou het zomaar
kunnen ontgaan. Goed verborgen, onder het zand, ligt een groot bunkercomplex. Een groot
gangenstelsel waar geen einde aan lijkt te komen, gebouwd in de Tweede Wereldoorlog. En het
leuke is: deze bunker is nog te bezoeken ook! Maar let op: je hebt nog maar een paar weken de
tijd. Deze Vleermuisbunker doet zijn naam namelijk eer aan. Het is een groot deel van het jaar een
favoriete verblijfsplaats voor vleermuizen. Om deze dieren niet te verstoren gaat in september de
deur van deze bunker weer op slot.

Op zaterdag 13, 20 en 27 augustus zijn de laatste excursies van dit jaar (om 10, 13 en 15 uur).
Boek dus nu nog je tickets via www.staatsbosbeheer.nl en laat je onderdompelen in de bijzondere
geschiedenis van deze bunker.

Nog geen genoeg van de bunkers? Bezoek dan ook eens bunkercomplex Rijksdorp, eveneens in
Wassenaar. Hier worden nog tot en met oktober excursies georganiseerd. Kijk voor alle informatie,
tijden en tickets van de excursies in de Vleermuisbunker en Rijksdorp op
www.staatsbosbeheer.nl/hollandsduin, onder het kopje “activiteiten”.

Lees verder

Open bunkerdag groot succes!

De open bunkerdag, dit jaar in Rijksdorp op 28 mei, is bezocht door meer dan 750 mensen. En is hiermee een groot succes te noemen.

Zij kregen van 7 gidsen ondersteund door Boswachter publiek Joël Haasnoot een beperkte rondleiding van ongeveer 30 minuten door een deel van Rijksdorp. Veel positieve reacties waren het gevolg en veel bezoekers komen op een ander tijdstip terug om de volledige rondleiding te krijgen.

Gelukkig zijn Rijksdorp en de Vleermuisbunker weer te bezoeken. Kijk voor meer info op: https://www.bunkersinwassenaar.nl/openingstijden/

 

Gelukkig liepen de wachttijden niet teveel op. Foto: Joël Haasnoot, Staatsbosbeheer

De bunkers van Rijksdorp en de Vleermuisbunker gaan weer open voor het publiek

Het is zover. De bunkers van Rijksdorp (van der Doeslaan) en de Vleermuisbunker (Wassenaarse Slag) gaan weer open voor het publiek. Nadat in 2020 en 2021 (gedeeltelijk) geen rondleidingen konden worden gegeven in deze bunkers, is dit binnenkort weer mogelijk. Een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over deze bunkers en hun verleden, als onderdeel van de Atlantikwall. En wist je dat de bunkers in Rijksdorp ook in de Koude Oorlog nog een rol hebben gespeeld? De gidsen vertellen je graag meer. Zie voor meer informatie: https://www.bunkersinwassenaar.nl/openingstijden/