April 2019 het nieuwe seizoen gaat weer beginnen

Na de winter 2018 en het voorjaar van 2019 waarin wij de vleermuizen de nodige rust hebben gegeven gaat de Vleermuisbunker aan de Wassenaarse slag weer open voor rondleidingen. U krijgt van de enthousiaste gidsen van Staatsbosbeheer de verhalen over de 2e wereldoorlog en de bouw van dit onderdeel van de Atlantikwall te horen. Dit tijdens een ongeveer 90 minuten durende rondleiding waarvan u meer dan 60 minuten onder de grond dwaalt door het kilometerslange gangenstelsel. U bezoekt meerdere bunkers die met deze gangen verbonden zijn. Natuurlijk krijgt u het verhaal van de vleermuizen te horen, en soms kunt u er één tegenkomen. In het afgelopen jaar is er in en rond de vleermuisbunker hard gewerkt om de beleving bij uw het bezoek te verbeteren. Er zijn informatie borden binnen en buiten de bunkers geplaatst en is een aantal korte films te zien over de Atlantikwall en natuurlijk de vleermuizen. En ook in het komende seizoen zullen er diverse zaken aangepakt worden.

Op zaterdag 25 mei is er open bunkerdag. De vleermuisbunker is dan de hele dag toegankelijk. U krijgt echter een beperkte rondleiding van ongeveer 25 minuten. Voor info over deze open bunkerdag en waar u allemaal terecht kunt zie: open bunkerdag

Helaas kan Rijksdorp, door uitgelopen onderhoudswerkzaamheden, op dit moment niet bezocht worden. Het streven is echter om dit seizoen open te gaan. Raadpleeg hiervoor deze pagina regelmatig.

Boeken voor komend seizoen kunt u weer vanaf nu. Zie verder op deze: pagina

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *